Unable to add selected webparts - Chart Frol List: $Resources:ImportErrorMessage - RESOLVED

May 6, 2013 at 8:41 AM
Hi,

I have installed these webparts successfully on the server but when I try to add the webpart on a page, I get the error mentionned in the subject and the webpart doesn't appear on the page.

I'm working on :
-Moss2007 32bits
-Windows Server 2003
-Version 2.2.4.0 For SharePoint 2010

In the logs, I find the following error messages :

05/06/2013 10:25:40.87 w3wp.exe (0x9FAC) 0x5D94 Windows SharePoint Services Web Parts 8l4f Monitorable Error importing WebPart. Assembly FusionChartsSharePoint, Version=1.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=5b2d6e7dda754add, TypeName. FusionCharts.WebParts.ChartFromXml

05/06/2013 10:25:40.87 w3wp.exe (0x9FAC) 0x5D94 Windows SharePoint Services Web Parts 89ku High Failed to add webpart http%253A%252F%252Fofosvspqw%253A17000%252F%255Fcatalogs%252Fwp%252FChartFromXml%252Ewebpart;Chart%2520From%2520Xml. Exception Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartPageUserException: $Resources:ImportErrorMessage at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartImporter.CreateWebPart(Boolean clearConnections) at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartImporter.Import(SPWebPartManager manager, XmlReader reader, Boolean clearConnections, Uri webPartPageUri, SPWeb spWeb) at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartImporter.Import(SPWebPartManager manager, XmlReader reader, Boolean clearConnections, SPWeb spWeb) at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartQuickAdd.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument)

05/06/2013 10:25:40.90 w3wp.exe (0x9FAC) 0x5D94 Windows SharePoint Services Web Parts 8l4f Monitorable Error importing WebPart. Assembly FusionChartsSharePoint, Version=1.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=5b2d6e7dda754add, TypeName. FusionCharts.WebParts.ChartFromList

05/06/2013 10:25:40.90 w3wp.exe (0x9FAC) 0x5D94 Windows SharePoint Services Web Parts 89ku High Failed to add webpart http%253A%252F%252Fofosvspqw%253A17000%252F%255Fcatalogs%252Fwp%252FChartFromList%252Ewebpart;Chart%2520From%2520List. Exception Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartPageUserException: $Resources:ImportErrorMessage at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartImporter.CreateWebPart(Boolean clearConnections) at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartImporter.Import(SPWebPartManager manager, XmlReader reader, Boolean clearConnections, Uri webPartPageUri, SPWeb spWeb) at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartImporter.Import(SPWebPartManager manager, XmlReader reader, Boolean clearConnections, SPWeb spWeb) at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.WebPartQuickAdd.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument)

Do you have any idea ?

Thanks
May 8, 2013 at 10:14 AM
Hi,

I installed it on another server. It works but when I try to add the web part, I get the following error :
Could not load file or assembly 'Microsoft.SharePoint, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified
Can you help me, please ?

Thanks
Coordinator
May 8, 2013 at 5:05 PM
Why don't you try using the SharePoint 2007 version when you install on SharePoint 2007?
May 14, 2013 at 8:51 AM
Hi,

Thank you.

I didn't see there were 2 downloads.

Now, I have installed 2007 version but I still cannot add the webpart on the page.
I get the following message :

Image

Did you have an idea ?

Thanks
May 14, 2013 at 9:27 AM
Hi,

When I look in the logs, I have following error :

Error importing WebPart. Assembly FusionChartsSharePoint, Version=1.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=5b2d6e7dda754add, TypeName.

But when I look in the web.config, I have this :

<SafeControl Assembly="FusionChartsSharePoint, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=5b2d6e7dda754add" Namespace="FusionCharts.WebParts" TypeName="*" Safe="True" />

The version is different. Is it normal ?

Thanks
Coordinator
Jun 4, 2013 at 3:05 PM
The latest SP2010 version has assembly version 1.4.0.0, and assembly file version 2.2.4.0.

The latest SP2007 version has assembly version 1.0.0.0 and assembly file version 2.2.4.0.

It sounds like you still have SP2010 stuff mixed onto your SP2007 farm.

This suggests your uninstall of the SP2010 version did not completely succeed?

I suggest that first you completely uninstall the SP2010 version:


*** Uninstall outline (off the top of my head)
  • Deactivate the feature in all places (site collections) it was activated
  • Remove any charts4sharepoint webparts from web part galleries (should be all site collections on which it was ever activated)
  • Retract solution
  • Uninstall (remove) solution
  • Check GAC & delete any orphaned assembly (assembly name: FusionChartsSharePoint.dll)
  • Check 12/14 hive & delete any orphaned files
    (I don't what happened when you installed SP2010 version onto SP2007 farm - I don't know if 14 hive files went to 12 hive or if it created a 14 hive)
    • same two directories for both versions:
      - TEMPLATE/FEATURES/FusionChartsFree 
      - TEMPLATE/LAYOUTS/FusionChartsFree 
  • Check all web.config files for orphaned SafeControl entries (Clearly you know how to find these :))
(If the uninstall went correctly, it shouldn't have left behind orphaned files or web.config SafeControl entries, but apparently it did.)


Frankly, my suggestion would be to completely uninstall the SP2010 version, manually double-checking all the things on that checklist above, then manually uninstall the SP2007 version, also manually double-checking all the things on that checklist above, and then do a new install of the 2007 version.
Jun 10, 2013 at 12:11 PM
It works now.

Thank you.